Categorieën
kinderen reizen

Met kinderen fietsen van en naar de trein

Hoe je kinderen met een OV-fiets mee kan nemen

De perfecte oplossing voor als je verder wilt na de trein

Een auto brengt je van deur tot deur. Een trein brengt je van station tot station. Dat betekent dus dat je nog van en naar het station moet komen en soms moet overstappen. Dit deden we altijd te voet. Als test hebben we de OV-fiets geprobeerd.

Een deel-economie

Steeds meer mensen zien in dat ze niet alles hoeven te hebben. Dat je dingen kunt delen. Bijvoorbeeld een deel-auto, je eigen spullen (Peerby) of je autorit (Uber). Dat scheelt een hoop kosten en materiaal. Zo ook met de OV-fiets.

Eigen fiets mee?

Natuurlijk kun je ook de fiets meenemen. Dan heb je je “eigen” fiets, die misschien versnellingen heeft, lekkerder rijdt of prettiger stuurt. Als je op 1 dag op en neer gaat scheelt dat niet veel in de prijs, maar je moet die fiets dan wel meeslepen.

Vouwfiets

Een vouwfiets is ook een goede mogelijkheid. Vanaf 150,- heb je al een nieuwe. Maar een goede vouwfiets zoals een Brompton, betaal je al snel 1000,- voor. Daar kun je meer dan 250 keer een OVfiets van huren. Of dat het waard is, is afhankelijk van hoe vaak je reist. Voor onze weekendritjes is dat het (nog) niet waard.

Door Anneloes

Samen met mijn man en ons zoontje Oskar ben ik regelmatig op de fiets te vinden. In eigen stad maar ook verder in Nederland en buitenland. Voor de komst van Oskar deden wij al zo'n 9 jaar achtereen aan fietsvakanties en er zullen er nog vele volgen...

Geef een reactie