Categorieën
eten kinderen

Houten bijtketting: tegen doorkomende tandjes

Een houten bijtketting is een praktische en natuurlijke oplossing tegen pijn bij doorkomende tandjes

Een bijtketting zorgt voor afleiding van je kindje bij de borstvoeding of tegen doorkomende tandjes. Het kalmeert en brengt op een natuurlijke wijze je kindje tot rust. Een bijtketting draag je als een gewone ketting maar is geschikt om op te bijten en sabbelen. In onze shop zul je binnenkort een groot aanbod houten bijtkettingen vinden. Groenevoetjes.nl is allereerst een informatieplatform over duurzaam leven. Om de kosten te dekken is er ook een webshop.

Houten bijtkettingen natuurlijker dan siliconen bijtkettingen

Wij kiezen voor bijtkettingen van eerlijke, gifvrije en natuurlijke materialen. Siliconen bijtkettingen verkopen wij daarom niet. Hout en katoen is een natuurlijk product, een siliconen bijtketting niet.

Onze houten bijtkettingen zijn handgemaakt in eerlijke omstandigheden

Lees: wat heb ik aan dit community platform?

Deze houten bijtkettingen hebben we uitvoerig getest. Ze zijn erg stevig. De bijtkettingen zijn gemaakt van natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit: hout en katoen. In onze webshop vind je bijtkettingen van jeneverbessenhout, eikenboomhout en appelboomhout. Elk met hun eigen natuurlijke kleur, geur en smaak. De kralen, het touw en de verpakking zijn gemaakt in Estland.

Houten bijtketting zonder schadelijke stoffen.

De houten kralen zijn voorzien van lokaal geproduceerde biologische koolzaadolie. Het is 100% veilig voor je baby om op de houten bijtketting te sabbelen, te bijten en mee te spelen.

De kralen worden niet bewerkt met lak, geurstoffen of andere chemische middelen. De geur van de kralen is de natuurlijke geur van het hout. Worden de kralen droger? Dat kan geen kwaad. Dit komt door het steeds weer nat worden en opdrogen. Door heel licht invetten met wat koolzaadolie (of andere olie) ziet de houten bijtketting er weer als nieuw uit.

Zo’n borstvoedingsketting is ook erg handig voor jonge babies

De verschillende kleuren en texturen van de houten bijtketting geven babies afleiding. Het voorkomt bijvoorbeeld het knijpen in de andere borst tijdens het drinken. Het spelen met de ketting stimuleert het zicht en de fijne motoriek: het stimuleert tot ontdekken. Laat je kind altijd onder toezicht spelen met de ketting. Het is immers een ketting die bedoeld is om door volwassenen gedragen te worden.

Houten bijtketting: natuurlijke hulp bij doorkomende tandjes

Veel kinderen willen graag ergens op bijten bij doorkomende tandjes. Voor ouders is het niet fijn als kinderen in hun kleding bijten, in jouw vingers op op andere dingen waarvan je liever niet hebt dat ze erop bijten.

Een bijtketting geeft rust bij doorkomende tandjes

Door deze ketting zelf te dragen heb je altijd iets bij de hand. Ook is deze bijtketting ideaal te gebruiken met een draagdoek en je kunt hem zelfs aan de zijkant van een buggy vastmaken.

Een houten bijtketting is ook leuk als kraamcadeau

Alle kettingen zijn handgemaakt in Estland. De kralen zijn handgemaakt van lokaal biologisch gekweekt eikenboom, appelboom of jeneverbeshout. Hierdoor heeft iedere kraal een eigen vorm, formaat en patroon. Dat maakt elke bijtketting een uniek product. Erg leuk als origineel duurzaam kraamcadeau of babyshower cadeau.

De gekleurde kralen hebben een houten kraal als basis. Hier is met hoogwaardig 100% katoenen draad omheen gehaakt. Dit houdt de kralen stevig en veilig voor je baby.

Voordelen van deze houten bijtketting

  • 100% natuurlijk hout zonder chemische toevoegingen. Wij kiezen bewust niet voor siliconen bijtkettingen.
  • Geeft afleiding tijdens het voeden, zowel bij borstvoeding als flesvoeding. Bijtkettingen worden daarom ook wel borstvoedingsketting genoemd.
  • Deze houten bijtkettingen stimuleren de ontwikkeling van de fijne motoriek van je kindje
  • Ideale combinatie: een bijtketting tijdens het dragen van je kind in een draagzak of draagdoek (zorg ervoor dat je de ketting op kort instelt)
  • Geschikt voor de gehele baby-periode en daarna om op te bijten.
  • Houten bijtkettingen zijn mooi om te dragen. Ga voor een opvallende regenboogkleur, een neutrale natuurlijke look of assymetrisch funky design.
  • Op zoek naar een duurzaam kraamcadeau, of babyshower? Een houten bijtketting is leuk voor moeder en kind. https://groenevoetjes.nl/kinderen/het-gemak-van-je-kind-dragen/

Ook interessant:

Lees: wat zijn de voordelen van dit forum t.o.v. de facebook-groep?

Door Anneloes

Samen met mijn man en ons zoontje Oskar ben ik regelmatig op de fiets te vinden. In eigen stad maar ook verder in Nederland en buitenland. Voor de komst van Oskar deden wij al zo'n 9 jaar achtereen aan fietsvakanties en er zullen er nog vele volgen...

Geef een reactie