Categorieën
Geen categorie

Boodschappen doen met kinderen

Een basis voor zelfstandigheid

Hoe je boodschappen doen met kinderen leuker maakt

Boodschappen doen met kinderen kan een leuk uitje voor ze zijn. Bovendien geeft het samen met kinderen boodschappen doen ze inzicht. Het maakt ze duidelijk waar al het eten in huis vandaan komt.

Met een andere insteek, planning en trucjes kun je van het boodschappen doen een leuk gezamenlijk uitje maken. Ik vind het boodschappen doen met kinderen zelfs leuker dan alleen! Alleen je boodschappen halen is ook maar zo saai. Hieronder ga ik in op wat algemene tips. Lees ook mijn andere blog voor nog meer ideeën: 41 tips om boodschappen met kinderen leuker te maken

Voorbereiding: betrek je kind in je plannen

Kinderen zijn eigenlijk kleine ‘grote mensen’ met een eigen willetje. Ze willen net als papa en mama alles zelf kunnen doen: de tas naar de voordeur brengen, boodschappenlijstje maken/bewaren, schoenen pakken en aandoen, de deur openen, deur dichtdoen, jas aantrekken, fiets pakken…. Ze vinden het leuk om te doen wat jij ook doet.

Ook juist de gewone alledaagse dingen. Benut daar het voordeel van en laat het ze gewoon doen. Je zult zien dat het steeds makkelijker gaat.

Jonge kinderen zijn dol op mee doen met de alledaagse dingen. Ook boodschappen halen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *